Vanliga frågor och svar

  De vanligaste frågorna

  1. Har ni en tryckt katalog?
  2. Hur får jag fram prissättningen för era produkter?
  3. Säljer ni SkyTiles för sig så att vi kan använda de för att ersätta plastlinserna på våra befintliga fluorescerande armaturer?
  4. Hur kan jag designa min SkyCeiling™ eller Luminous Virtual Window™?
  5. Vad är skillnaden mellan en Luminous SkyCeiling™ och en Ambient SkyCeiling?
  6. Vad är produktgarantin?

  Beställa

  1. Vad är en Sky designer
  2. Hur kan jag beställa min SkyCeiling eller Luminous Virtual Window?
  3. Hur väljer och godkänner jag bilder för mitt projekt?
  4. Hur snabbt får jag min beställning, vad har ni för ledtider?
  5. Hur specificerar eller kontaktar jag Sky Factory för mitt projekt?
  6. Säljer och skickar ni internationellt?
  7. Erbjuder ni grossistpriser eller mängdrabatter vid beställning?
  8. Hur kan jag se era produkter när de installerats, har ni utställningslokaler?

  Bildalternativ

  1. Några av himmelbilderna har inte samma form som vår takdesign, kan vi i alla fall välja en av dem?
  2. Kan vi välja landskapsbilder till SkyCeiling?
  3. Kan ni göra en SkyCeiling eller Luminous Virtual Window av en fotografi som jag skickar in?
  4. Hur stor kan ni göra en SkyCeiling?

  Belysning & tekniska frågor

  1. Vad är en 'Luminous SkyTile Elevator™' för något?
  2. Gör ni belysningssystemen åt era produkter?
  3. Finns det forskning om fördelarna med SkyCeilings och Luminous Virtual Windows?
  4. Hur väljer jag mellan T-5 lysrör och EcoSlim LED-belysning för min Luminous SkyCeiling?
  5. Kan vi använda vårt eget belysningssystem med en Luminous SkyCeiling?
  6. Tillverkar ni SkyCeilings och Luminous Virtual Windows som fungerar i MRI-rum, även med 3T-maskinerna?
  7. Hur mycket ljus ger en SkyCeiling till ett rum?
  8. Vad är energiförbrukningen för en Luminous SkyCeiling?
  9. Hur mycket takmellanrum krävs?
  10. Hur länge håller SkyTiles?
  11. Är produkterna säkra och certifierade?
  12. Varför vi använder bläckstråleutskrifter, och inte Duratrans.
  13. Kan EcoSlim-nätaggregat användas i mer än ett rum?
  14. Kan dimmerstyrningen för EcoSlim-strömförsörjningen styra alla kretsgrenar inom elsystemet samtidigt, eller kan man styra de individuella grenkretsarna separat?
  15. Kan flera EcoSlim-elystem med dimmer-alternativet drivas med en och samma dimmerstyrning?

  Installation

  1. Levereras SkyCeiling i ett enda stycke, eller kommer det i delar?
  2. Kan jag installera en SkyCeiling själv?
  3. Kan jag se installationsanvisningarna innan jag beställer?

  Diverse frågor

  1. Är era produkter

  De vanligaste frågorna

  [tillbaka till toppen]

  Har ni en tryckt katalog?

  Då vi värnar om naturen och hoppas kunna rädda några träd, trycker vi inga traditionella papperskataloger. Vi har dock broschyrer som beskriver våra produkter. Du kan fråga efter en broschyr här. Du hittar också fullständig information i andra avsnitt på vår hemsida, särskilt i avsnitten Produkter, Portfolio och Bildkatalog.

  [tillbaka till toppen]

  Hur får jag fram prissättningen för era produkter?

  Våra produkter är vanligtvis skräddarsydda för varje kund. Av denna anledning ber vi dig kontakta oss för offert. Om du vill få en särskild offert kan du helt enkelt kontakta någon av våra Sky Designers via e-post eller telefon. Kontakta oss.

  [tillbaka till toppen]

  Säljer ni SkyTiles för sig så att vi kan använda de för att ersätta plastlinserna på våra befintliga fluorescerande armaturer?

  Vi gör inte det, och här förklarar vi varför: Målet med en Luminous SkyCeiling är att skapa en autentisk illusion av himlen. Våra ljusarmaturer (så kallade "troffers") har utformats för att jämnt belysa Luminous SkyTile, vilket gör att de ser ut som en riktig himmel (tillsammans med det dagsljus-balanserade ljuset, 3D-looken som skapats av Luminous SkyTile Elevators och den höga kvaliteten på bilderna). Vanliga fluorescerande armaturer är alltför ytliga för att jämnt kunna belysa en Luminous SkyTile, och kommer att skapa ljusa och skuggränder som kommer att förstöra subtiliteten av illusionen. Av denna anledning kommer vi inte att tillhandahålla Luminous SkyTiles utan det fullständiga sortimentet av Luminous SkyCeiling-komponenter.

  [tillbaka till toppen]

  Hur kan jag designa min SkyCeiling™ eller Luminous Virtual Window™?

  Ett kort svar: Ring en av våra Sky Designers. De kommer att hjälpa dig gå igenom konstruktions- och beställningsproceduren. En Sky Designer kommer förmodligen att ställa några frågor om din anläggning och dess användning (dvs. bostad-matsal eller vård/MRT-sal), dimensioner på projektutrymmet du håller på med, (t.ex. 2,7 m takhöjd i ett rum på 4,8 x 6.1 m), och vilken estetisk effekt du eftersträvar. Våra Sky Designers kan också hjälpa dig med andra aspekter, såsom optimal SkyCeiling storlek, riktning och val av bild.

  Innan du ringer kan det vara bra att ta en ordentlig titt på vår hemsida, särskilt på avsnitten Produkter, Portfolio och Bildkatalog. Genom att först bekanta dig med de olika typer av SkyCeilings, och utbudet av bilder som du kan välja bland kommer ditt första samtal med en av våra Sky Designer att bli mer produktivt.

  [tillbaka till toppen]

  Vad är skillnaden mellan en Luminous SkyCeiling™ och en Ambient SkyCeiling?

  Luminous SkyCeilings använder Luminous SkyTiles, genomskinliga himmel-bildpaneler som passar in i ett upphängt tak. De belysas bakifrån av våra egna belysningssystem. Luminous SkyCeilings som belysas av T5-lysrör kräver ett mellanrum på 23 cm från botten på det upphängda taket till byggnadens innertak ovanför. EcoSlim LED-belysning kräver ett mellanrum på mindre än 10 cm. Även om den är enkel att installera, krävs erfarenhet med elektriska ledningar/kopplingar.

  Ambient SkyCeilings, är ogenomskinliga himmel-bildpaneler som man kan ha istället för akustiska takplattor i ett upphängt, modulärt tak. De är fasta och har inga lampor bakom dem. De belysas av det omgivande ljuset i rummet, av speciell belysning som har installerats på väggarna, eller belysning som installerats i en specialbyggd nisch nära taket. Eftersom det inte finns någon belysning bakom en Ambient SkyCeiling, behövs det inget extra mellanrum ovanför det upphängda taket. Det är väldigt enkelt att installera Ambient SkyCeilings och den är billigare (när det gäller pris per kvadratmeter) än Luminous SkyCeilings.

  [tillbaka till toppen]

  Vad är produktgarantin?

  Vi lämnar garanti på våra material och utförande. Vårt åtagande är att du blir nöjd med produkter från Sky Factory. Om garantin gäller eller inte, så är det vårt företags kultur att ta itu med, och lösa alla kundfrågor till allas belåtenhet. Granska vår garanti.

  [tillbaka till toppen]

  Beställa

  [tillbaka till toppen]

  Vad är en Sky designer

  Sky Designers är de personer som kommer att hjälpa dig att designa och beställa dina SkyCeilings och Luminous Virtual Windows. Våra Sky Designers har bidragit till att utforma hundratals projekt för våra kunder (arkitekter, byggnadsentreprenörer, fastighetsförvaltare, husägare, m.m.) - de kan svara på dina frågor, lämna förslag baserat på vår erfarenhet, tillhandahålla gratis offerter, och hjälpa med dina bildval. När du har gått igenom vår hemsida ordentligt kan du kontakta en Sky Designer för att påbörja ditt projekt.

  [tillbaka till toppen]

  Hur kan jag beställa min SkyCeiling eller Luminous Virtual Window?

  Till och börja med kan du ta en titt på informationen på vår hemsida - besök avsnitten Produkter och Bildkatalog.

  Sedan kan du kontakta en av våra Sky Designers, som kommer att gå igenom utformning, prissättning och beställning av din SkyCeiling eller Luminous Virtual Window.

  [tillbaka till toppen]

  Hur väljer och godkänner jag bilder för mitt projekt?

  Innan du gör en beställning, ska du besöka Bildkatalogen för produkten som du valt; SkyCeiling eller Luminous Virtual Window. Det finns många bilder att välja mellan*. Om du vill ha hjälp eller förslag till att välja dina bilder, kan du gärna kontakta någon av våra Sky Designers.

  För SkyCeilings: När du har gjort ditt/dina bildval, kan du skicka oss ett e-postmeddelande med eller faxa din takplan (RCP). Om du vet hur en person kommer att vara orienterad om han/hon ligger under SkyCeiling (t.ex. inom vården, på spa eller i sovrum), markera riktningen på den liggande personen - det går bra med en ritad gubbe. Bifoga projektnamn och bild-ID (dvs. 00s01 eller se-ck004).

  När vi har fått in ditt bildval får du inom 2 till 3 arbetsdagar ett e-postmeddelande från oss med bifogade JPEG-illustrationer av dina utvalda bilder som konfigurerats för din installation. Om du kan godkänna dessa bilder - bilden är korrekt, storleken är korrekt och rutnätet har placerats på rätt sätt - vänligen svara på e-postmeddelandet och bekräfta att du godkänner bilden (bilderna). Om du vill att vi ska revidera dina bilder, gör vi självklart gärna det. Svara på e-postmeddelandet, eller ring oss för att diskutera dina önskemål.

  Vi behöver ditt godkännande angående bilden(bilderna) inom 5 arbetsdagar från den dag du får vårt e-postmeddelande med installationsillustrationerna. Försening när det gäller godkännandet kan orsaka fördröjd leverans av din beställning.

  Anpassade bilder. Om du har sett en bild som du vill ha, men den är inte i den storlek eller form som du behöver, ska du meddela det till en Sky Designer så att vårt grafiska team kan återskapa en lämplig SkyCeiling-bild åt dig.

  OBS: Vi behöver ditt godkännande när det gäller bilden (bilderna) innan vi kan lämna över projektet till produktionen och ge dig ett exakt leveransdatum.

  *SkyCeiling-bilder som börjar med SE (Signature Edition) åläggs en extra kostnad. Luminous Virtual Windows har kostnaden som förknippas med Signature Edition images inbyggt i priset.

  [tillbaka till toppen]

  Hur snabbt får jag min beställning, vad har ni för ledtider?

  Våra ledtider är: 4 veckor för rätlinjiga SkyCeilings och 6 veckor för formade SkyCeilings och Luminous Virtual Windows. Ledtiderna blir effektiva när (1) vi har mottagit din inbetalning och (2) vi har fått ditt slutliga godkännande för bilden (bilderna) för ditt projekt. Om våra ledtider inte fungerar med hänsyn till din deadline, ska du diskutera dina önskemål med din Sky Designer. Vi försöker hela tiden att tillgodose dina behov. Och i de flesta fall lyckas vi med det.

  [tillbaka till toppen]

  Hur specificerar eller kontaktar jag Sky Factory för mitt projekt?

  Ring eller maila en av våra Sky Designers med projektbeskrivning, reflekterad takplan (RCP) och storlek. Vi lämnar gärna information om artikelnummer och mängd som gäller just ditt projekt. Vi kommer också att tillhandahålla inlämningsblanketter tillsammans med prisofferten. Tekniska specifikationer, specifikationsguide, och installationsanvisningar finns för alla produkter i avsnittet Produktdokumentation. Vid mycket stora order kan vi dela med oss av de besparingar som vi uppnår genom stora volymbeställningar av komponenter och råvaror.

  [tillbaka till toppen]

  Säljer och skickar ni internationellt?

  Ja, vi tillverkar i såväl USA (imperial) som metriska standarder som överensstämmer med de flesta taksystem, och vi skickar våra produkter till kunder över hela världen. Där det är möjligt arbetar vi genom vårt nätverk av internationella partners.

  [tillbaka till toppen]

  Erbjuder ni grossistpriser eller mängdrabatter vid beställning?

  Vi är ett "direkt från fabriken" företag, försäljning och leverans sker direkt till våra kunder. Vi har inte utrymme i vår prissättning för att erbjuda lägre "grossistpriser". Vår prissättning är baserad på det faktum att vi handlar direkt med våra kunder, vilket sparar på distributionskostnaderna. Detta hjälper till att hålla våra priser överkomliga. Vi tillverkar även alla våra produkter själva, vilket sparar kostnader för outsourcing av komponenter och det garanterar också en hög kvalitet över lag.

  Vid mycket stora order kan vi dela med oss av de besparingar som vi uppnår genom stora volymbeställningar av komponenter och råvaror.

  [tillbaka till toppen]

  Hur kan jag se era produkter när de installerats, har ni utställningslokaler?

  Eftersom vi är ett "direkt från fabriken" företag, har vi inga utställningslokaler eller återförsäljare.

  Vi skickar gärna ett 4-tums varuprov av Ambient eller Luminous SkyTiles. Proverna kommer att ge dig en god uppfattning om kvaliteten på utskriften, och materialens hållbarhet. Vi kan också hjälpa till att ordna med ett besök till en SkyCeiling eller Luminous Virtual Window i din omgivning. Var god och kontakta en Sky Designer för att diskutera ett besök till en installation.

  [tillbaka till toppen]

  Bildalternativ

  [tillbaka till toppen]

  Några av himmelbilderna har inte samma form som vår takdesign, kan vi i alla fall välja en av dem?

  Du kan välja vilken som helst bild. Varje SkyCeiling-bild består av en större bild än vad som visas i online bildkatalogen eller av flera bilder som har "sytts" ihop. Beroende på storleken och dimensionen på din SkyCeiling kan det förekomma viss beskärning av bilden. Vår grafikavdelning kommer att skicka dig en JPEG-skiss på bilden som du valt till ditt tak. Vi hoppas kunna arbeta tillsammans med dig för att anpassa din bild tills den är helt enligt dina önskemål.

  OBS: Det finns några fall där vissa bilder begränsas i storlek på grund av bildens upplösning. Våra Sky Designers kommer att hjälpa dig i sådana fall. Du kan välja vilken som helst bild. Varje SkyCeiling-bild består av en större bild än vad som visas i online bildkatalogen eller av flera bilder som har "sytts" ihop. Beroende på storlek och dimension av din SkyCeiling, kan det hända att våra grafiker måste göra om din bild. Vår grafikavdelning kommer att skicka dig en JPEG-skiss på bilden som du valt till ditt tak. Vära grafiker hoppas kunna arbeta tillsammans med dig för att anpassa din bild tills den är helt enligt dina önskemål.

  [tillbaka till toppen]

  Kan vi välja landskapsbilder till SkyCeiling?

  Medan vi respekterar våra kunders önskemål anser vi att landskapsbilder bäst passar våra Luminous Virtual Windows och att himmelbilder hör hemma på taket i SkyCeilings. Vi strävar efter att erbjuda autentiska illusioner av himmel och landskap som använder observatörens inlärda uppfattning som utlöser psyko-fysiologiska reaktioner av djup avslappning och inre frid. Därför rekommenderar vi att du inte använder landskapsbilder i taket. Om man skulle göra så kan det bli så att betraktaren blir lätt förvirrad eller desorienterad. Detta är särskilt viktigt att ha i åtanke i vårdinrättningar där SkyCeiling eller Luminous Virtual Window är tänkt att fungera som ett bekant, lugnande och avkopplande inslag i miljön.

  [tillbaka till toppen]

  Kan ni göra en SkyCeiling eller Luminous Virtual Window av en fotografi som jag skickar in?

  Vi kommer gärna att utvärdera dina bilder, antingen som ett transparent i stor format eller som en högupplöst digital fil. Våra produkter utgörs av mycket stora fotografiska reproduktioner som kräver mycket stora digitala bildfiler. Om din bild uppfyller de tekniska kraven enligt våra reproduktionsstandarder, kommer vi att kunna använda den.

  Å andra sidan har vi hundratals bilder att välja mellan, och vi kan kombinera olika bilder för att göra ett nästan obegränsat antal möjliga bilder för din installation. I nästan samtliga fall har våra kunder kunnat hitta en bild från vår bildkatalog som perfekt passar deras behov. Vi hjälper dig också gärna att bearbeta bilder från andra fotografer som för närvarande inte finns representerade i vår portfölj.

  [tillbaka till toppen]

  Hur stor kan ni göra en SkyCeiling?

  Den enda begränsningen när det gäller storleken på våra installationer är takets storlek. Vi arbetar med gallerior, konferensrum och andra stora öppna ytor. Alla våra installationer har som mål att skapa en effektiv illusion av naturen - där vi försöker förmedla de positiva upplevelserna av själva himlen till betraktaren.

  För att uppnå detta mål fotograferar vi en hel himmel med flera, högupplösta exponeringar och sedan syr vi ihop de resulterande bilderna digitalt för att skapa en stor himmel.

  Vårt arbetssätt när det gäller stora SkyCeiling-installationer skiljer sig mycket från andra företag som monterar bilder på takkonstruktioner. Ofta upprepa företagen samma bild för att täcka ett stort utrymme. Eller så förstorar de en bild så att den fyller hela utrymmet med en försämra bildkvalitet som följd. Inga av dessa tillvägagångssätt är acceptabelt för oss eftersom dessa tekniker förstör äktheten av illusionen av en stor och vacker himmel.

  [tillbaka till toppen]

  Belysning & tekniska frågor

  [tillbaka till toppen]

  Vad är en 'Luminous SkyTile Elevator™' för något?

  Den Luminous SkyTile Elevator är den patenterade lättaluminium ramen som vilar på t-koppling-rutnätet i ett modulärt tak. Det monteras i stället för en akustisk skiva. På ramen monteras även Luminous SkyTile som är själva bildkomponenten i en lysande SkyCeiling. Denna "Elevator" tjänar ett par viktiga syften:

  1. Den höjer SkyTile med cirka 3,18 cm vilket eliminerar skuggorna eller speglingar som annars skapas av den vertikala komponenten av takets t-rörsnät.
  2. "Elevator" ger också takets rutnät ett mer omfattande, 3-dimensionellt utseende, liksom ett riktigt strukturellt element av ett takfönster.

  "Elevator" är en av de viktigaste komponenterna i en Luminous SkyCeiling och bidrar till en illusion av ett riktigt takfönster.

  [tillbaka till toppen]

  Gör ni belysningssystemen åt era produkter?

  Vi har utformat och tillverkar våra egna belysningssystem, både T-5 lysrör och vår EcoSlim kantupplysta LED armaturer för MRI och andra miljöer. Våra ljuslådor är en integrerad del av Luminous SkyCeilings och hjälper till att skapa en illusion av en riktig himmel. Dessa belysningssystem är utformade för att jämnt belysa bilden och eliminera "hotspots", "ränder", skuggor och interna speglingar.

  Vår belysning är balanserad för dagsljus: T-5 lysrören har en färgtemperatur på 6500K och LED-systemen på 6100K, och båda system efterliknar dagsljusspektrumet. Våra tryckta bilder är färgbalanserade till detta färgområde för att optimalt kunna återge de subtila färgerna på himlen. En viktig punkt här är att sinnena och hjärnan inte kan skilja mellan 6500K och verkligt dagsljus.

  [tillbaka till toppen]

  Finns det forskning om fördelarna med SkyCeilings och Luminous Virtual Windows?

  En förstudie med titeln "Influence of The Sky Factory SkyCeilings™ in the Workplace" (Påverkan av Sky Factory SkyCeilings™ på arbetsplatsen) gjordes av Mark, Snedaker och Stock på Westminster College i Salt Lake City, Utah, år 2005. I sin sammanfattning de sade de bland annat att "Sky Factory kan, och bör hävda att deras SkyCeilings bidrar till personalens upplevda produktivitet. Dessutom visar vår analys tydligt att installationen av Sky Factory takskivor förbättrar attityden av personal. Attityden bland de anställda korrelerar starkt med upplevd produktivitet."

  Vi har starka anekdotiska bevis för de positiva effekterna av våra produkter. Men anekdotiska bevis måste vara vetenskapligt underbyggda. I detta syfte arbetar vi aktivt med att leta efter andra möjliga forskningsprojekt och söker partners i forskningen.

  [tillbaka till toppen]

  Hur väljer jag mellan T-5 lysrör och EcoSlim LED-belysning för min Luminous SkyCeiling?

  T-5 lysrör är en energieffektiv och långvarig källa till verklig dagsljusbalanserad belysning för din SkyCeiling. Det är det mest populära valet, och även det billigare av våra två system.

  EcoSlim LED-belysning är ett system som vi utvecklat för att användas i MRI-salar och andra skärmade anläggningar, där eliminering av radiofrekvensinterferens (RFI) är ett krav. LED Solid-State Lighting är en teknik som är allt mer i ropet och som vi kommer att se i ett växande antal belysningstyper. Vår EcoSlim LED-belysning kostar 15 % mindre att strömförsörja än våra T5 lysrörsystem. EcoSlim-lysdioderna har en livslängd på mellan 40 000 och 100 000 timmar jämfört med 14 000 - 20 000 för högeffektiva (HF) T-5 lysrör. LED-tekniken är nyare och mera komplext än lysrörstekniken, och därför även dyrare, cirka 80 % dyrare. Men även om den initiala kostnaden är högre, så gör en lång livslängd, lägre driftskostnader och mindre underhåll LED till ett smart val.

  När våra kunder letar efter högre effektivitet, hållbarhet och låga underhållskostnader, rekommenderar vi vår EcoSlim LED-belysning.

  [tillbaka till toppen]

  Kan vi använda vårt eget belysningssystem med en Luminous SkyCeiling?

  Det korta svaret är "nej", och här förklarar vi varför: De kritiska problemen när det gäller att belysa en Luminous SkyCeiling är:

  1. att färgtemperaturen av belysningen ska vara inom dagsljusområdet, 6100-6500K, och
  2. att belysningen av Luminous SkyTile är enhetlig från kant till kant.

  Vår fluorescerande ljus "troffers" och kantupplysta EcoSlim LED armaturer har utformats för att uppnå en perfekt jämn belysning av din Luminous SkyCeiling med dagsljusbalanserat ljus. Detta är en viktig del i arbetet med att säkerställa att Luminous SkyCeiling producerar illusionen av en riktig himmel.

  Om vi skulle sälja en Luminous SkyCeiling utan vår belysning skulle vi inte vara säkra på att systemet skulle fungera enligt våra krav på estetisk funktion eller illusion, och på grund av värmeutveckling och UV-faktorer som är vanliga i andra system, skulle vi inte kunna lämna garanti på systemet. Av denna anledning, och eftersom vi vill att våra SkyCeilings alltid ska leverera den höga kvaliteten som vi designar och bygger in i dem, så säljer vi inte Luminous SkyCeilings utan våra belysningssystem.

  [tillbaka till toppen]

  Tillverkar ni SkyCeilings och Luminous Virtual Windows som fungerar i MRI-rum, även med 3T-maskinerna?

  Ja, våra SkyCeilings och Luminous Virtual Windows installeras rutinmässigt i MRI-rum och har fullständig garanti att de är RFI-fria. För att uppnå detta med Luminous SkyCeilings eller Luminous Virtual Windows använder vi LED (Light Emitting Diode), som är en solid state DC-teknologi. Sky Factory utvecklade världens första LED-system för bildbelysning. Sky Factory EcoSlim LED-belysning för MRI, producerar den optimala temperaturbalansen och jämn belysning som är ett måste för att våra virtuella takfönster ska fungera ordentligt. När du beställer en av våra produkter för ett MRI-rum levereras produkten med Sky Factory EcoSlim LED-belysning.

  [tillbaka till toppen]

  Hur mycket ljus ger en SkyCeiling till ett rum?

  Ljuset från en Luminous SkyCeiling kommer att positivt påverka belysningskvaliteten av ett rum, ger cirka 150 lux uppmätt ungefär 1,2 meter under SkyCeiling-plattan. Vi vill dock påpeka att Luminous SkyCeiling inte är avsedd att fungera som arbetsbelysning.

  [tillbaka till toppen]

  Vad är energiförbrukningen för en Luminous SkyCeiling?

  En Luminous SkyCeiling (både fluorescerande och LED) förbrukar ca. 7 watt per kvadratmeter.

  [tillbaka till toppen]

  Hur mycket takmellanrum krävs?

  Med ett T5 lysrörsystem behöver du ca. 23 cm från rumssidan av det modulära taket till byggnadskonstruktionens fasta tak eller till det lägsta föremålet direkt ovanför SkyCeiling. Detta mellanrum kommer att rymma Luminous SkyTile Elevator, Luminous SkyTile, och belysningstroffer och dess elkablar.

  Med EcoSlim LED-belysningsystemet behöver du endast ca 10 cm fritt utrymme.

  Vänligen kontakta en av våra Sky Designers för att diskutera dina krav på utrymme och lösningar om mellanrummet skulle vara ett problem.

  [tillbaka till toppen]

  Hur länge håller SkyTiles?

  SkyTiles är gjorda av ett slitstarkt akrylmaterial som håller under många, många år utan missfärgning. Bilden är tryckt på ett genomskinligt material som är laminerat mot akrylpanelen. Vinyllamineringens yta är också tålig och kan hanteras säkert och tvättas med tvål och vatten eller en spritkompress. Bilderna skrivs ut med pigmentbaserade bläck som är klassade för arkivering när de förvaras under galleri-liknande förhållanden.

  Dock utsätts Luminous SkyTile för förhållanden helt olika ett galleri, eftersom de befinner sig nära en måttligt stark ljuskälla. Medan UV-betygen för våra belysningssystem är de lägsta i belysningsbranschen, (och det är UV som är mest skadligt för utskrivna bilder) kommer viss färgskiftning så småningom att uppstå. Vår nuvarande bläckleverantör garanterar 10 år utan färgskiftning eller blekning. Vi lämnar för närvarande garanti på Luminous SkyTiles under 6 år - vilket är längden på vår testperiod. Du kan förvänta dig att inte se någon förändring över denna tid. Om dina Luminous SkyTiles av någon anledning bleknar avsevärt innan dessa 6 åren kommer vi att ersätta dem. Efter 6 år kan du byta in din SkyTiles mot nya genom vårt återvinnings- och förnyelseprogram, där du får 20 % rabatt på priset för nya SkyTiles.

  Ambient SkyTiles som inte har överfört ljus, har en 10-års garanti.

  [tillbaka till toppen]

  Är produkterna säkra och certifierade?

  Sky Factory produkter är certifierade enligt armaturstandarder UL 1598, UL8750, CSA 22.2 och CE EN60598. Dessutom finns Sky Tiles tillgängliga i en speciell sammansättning med utökade brandhämmande egenskaper för att tillgodose lokala bestämmelser i Kanada och Frankrike. Många olika användningsområden i seismiska områden iKalifornien i över 8 år, har visat att Sky Factory _produkter uppfyller tuffa krav enligt CBC, OSHPD, FEMA 178 och HSSA.

  [tillbaka till toppen]

  Varför vi använder bläckstråleutskrifter, och inte Duratrans.

  Bläckstråleutskrifter utvecklades kommersiellt i början av 1990, och blev snabbt det första valet för digitala bilder. "Inkjet" (bläckstråle) är en generisk term som hänvisar till skrivare som "sprutar" kontrollerade mängder bläck på speciellt bestrukna medier. Det finns flera tekniker som faller under inkjetparaplyn. Under de senaste två decennierna har bläckstråleutskrifter blivit mycket avancerade, med stora tekniska framsteg när det gäller skrivhuvudet och bläckteknik. Eftersom bläckstråletekniken är i grunden rätt så enkel, är den fortfarande ett prisvärt, och ett första val för både kommersiella och konstapplikationer i alla storlekar. Mycket konstutskrifter, inklusive utskrift av svartvita och färgbilder, görs nu med bläckstråleskrivare av följande skäl:

  1. Noggrann färgåtergivning. Högkvalitativ bläckstråleteknik kan uppnå betydligt större noggrannhet och mer subtil färgåtergivning än om man skriver ut samma filer med Duratrans. Kvalitetskonst och konstreproduktioner skrivs nu ut med permanenta pigmentbläck av arkiveringskvalitet på högkvalitativa syrafria medier. De flesta konstnärliga fotografiska reproduktioner för utställning och försäljning görs nu med hjälp av bläckstråleutskrivare.
  2. Hållbarhet. Bläckstråleskrivarnas permanenta pigmentbaserade bläck överträffar numera Duratrans är det gäller blekning och UV-resistens. De underliggande medierna har likadan förväntad livslängd.
  3. Upplösning. Bläckstråleskrivare kan skriva ut med mycket hög upplösning. Sky Factorys nya utrustning skriver ut med 2400 dpi för ett extremt jämnt och kornfritt utseende, till skillnad från den synliga kornigheten i Duratrans reproduktioner.
  4. Miljöpåverkan. Bläckstråletekniken med den högsta kvaliteten (färg, upplösning etc.) är vattenbaserad utan VOC (Lättflyktiga organiska föreningar). Tyvärr är bläcktyperna som används i Duratrans inte miljövänliga och måste kontrolleras mycket noga när det gäller både VOC och giftiga utsläpp.
  5. Bildkontroll. Bläckstråleteknik, liksom många digitala bilder, ger större kontrollmöjligheter åt skaparna av bilderna. Som är fallet på Sky Factory, kan bläckstråleutskrifter skötas internt där formgivare och konstnärer kan samordna färghantering, köra färgkontroller och direktövervaka kvalitetskontrollen. Eftersom Duratrans outsourcas normalt till ett kommersiellt labb, ger det inte samma noggranna kvalitetskontroll åt bildens skapare.

  Sky Factorys naturbilder kräver den bästa reproduktionskvalitet som finns för att kunna fånga de subtila färgerba och fina färgnyanser som finns ute i naturen. Exakt återgivning av naturens färger är avgörande för att kunna skapa illusoriska himmelbilder som kan åstadkomma riktig avkoppling. Av dessa viktiga estetiska skäl, och på grund av fördelarna med bläckstråleutskrifter när det gäller teknik, ekonomi och livslängd, använder grafikerna på Sky Factory överlägsen bläckstråleteknik för all stillbildåtergivning.

  *Duratrans™ är ett varumärkesskyddat (Kodak) fotografiskt medium som består av en genomskinlig plastbas och fotografisk emulsion. Den exponeras fotografiskt (konventionellt eller med digital laser) och behandlas kemiskt, som film. Duratrans är också en ett generiskt varumärke som används på samma sätt som Xerox och Kleenex, och har blivit ett hushållsnamn som hänvisar till storformats filmtransparanta fotomedier som används inom bakgrundsbelyst annonsgrafik, som t.ex. på flygplatser och andra offentliga utrymmen. På grund av sin storlek och erforderlig kemisk bearbetning produceras Duratrans i kommersiella laboratorier.

  [tillbaka till toppen]

  Kan EcoSlim-nätaggregat användas i mer än ett rum?

  Ja det kan dem. Den enda begränsningen är strömförsörjningens kapacitet. Man ska vara noga med att inte överstiga antalet EcoSlim-armaturer per grenkrets enligt definitionen i "Elschemat i vår Dokumentation på webbsidan under avsnittet "Installationsanvisningar för EcoSlim-LED med dimmer-alternativ"

  [tillbaka till toppen]

  Kan dimmerstyrningen för EcoSlim-strömförsörjningen styra alla kretsgrenar inom elsystemet samtidigt, eller kan man styra de individuella grenkretsarna separat?

  Alla grenar kontrolleras samtidigt (en regulator per leverans), och därför behöver man särskild strömförsörjning för varje område eller rum som behöver en egen dimmerstryrning.

  [tillbaka till toppen]

  Kan flera EcoSlim-elystem med dimmer-alternativet drivas med en och samma dimmerstyrning?

  Ja det kan dem. Det finns ingen praktisk begränsning.

  [tillbaka till toppen]

  Installation

  [tillbaka till toppen]

  Levereras SkyCeiling i ett enda stycke, eller kommer det i delar?

  SkyCeilings är modulära, levereras i delar som skall monteras under installationen. SkyCeilings installeras i modulära, "hängda" takrutnät (som vi levererar endast i cirkulära eller elliptiska SkyCeilings). Det finns 3 typer av komponenter i en Luminous SkyCeiling: (1) Luminous SkyTile Elevators som sätts fast i varje utrymme i takrutnätet, (2) Luminous SkyTiles som monteras på ovansidan av Elevator, en per Elevator, och (3) belysningstroffer (ljuslåda och lampor).

  En Ambient SkyCeiling består av Ambient SkyTiles som monteras direkt i takets rutnät. Det finns inga Elevators eller belysningssystem som medföljer en Ambient SkyCeiling även om vi kan inkludera fixturer och lampor för nischbelysning - ett av de vackraste sätten att belysa en Ambient SkyCeiling.

  [tillbaka till toppen]

  Kan jag installera en SkyCeiling själv?

  Det är mycket lätt att installera en Ambient SkyCeiling. Ta bara bort de akustiska plattorna från det upphängda taket (om tillämpligt), och byt ut dem mot Ambient SkyTiles enligt medföljande illustration.

  Luminous SkyCeiling måste ha Sky Factory belysningstroffers installerade, inklusive kablar och kopplingar. Om du är bekant med dragning av elledningar, är detta en enkel uppgift. När det gäller kommersiella och institutionella installationer ska en behörig elektriker göra installationen. Att installera Luminous SkyTile Elevator och Luminous SkyTiles handlar om att bara sätta dem på plats. Det finns inga fästen, skruvar eller lim som man behöver hålla på med.

  [tillbaka till toppen]

  Kan jag se installationsanvisningarna innan jag beställer?

  Ja, instruktioner och andra tekniska handlingar med anknytning till våra produkter finns i avsnittet Produktdokumentation.

  [tillbaka till toppen]

  Diverse frågor

  [tillbaka till toppen]

  Är era produkter

  Sky Factory är engagerad när det gäller alla kvalitetsaspekter av sina produkter, inklusive deras energieffektivitet och källor samt miljöpåverkan av material. Vi är också aktiva i våra åtgärder avseende miljön - återvinning, minskning av koldioxidutsläppen, uppmärksamhet för vatten- och luftkvaliteten och andra områden som allmänt förknippas med en "grön" inställning till företagande.

  De belysningssystem som används i våra produkter är energieffektiva T-5 lysrör och LED-teknologi. Vi använder aluminium och förpackningsmaterial som har hög andel återvunnet material. Företaget återvinner allt avfall med stor omsorg. Trots detta är vi inte nöjda med vår nuvarande användning och källor för sådana komponenter som akrylpolymerer.

  Vi har etablerat ett ideellt institut, Sustainability Research Institute Inc., (Institut för hållbarhetsforskning), www.sriinc.org som främjar hållbara metoder på många olika områden i vardagslivet. Sky Factory jobbar aktivt för att motsätta spridning av högintensiv djurhållning, sk. CAFO (grisfabrik) - mycket på grund av deras skövling av miljön och negativa effekter på människors och djurs hälsa.

  [tillbaka till toppen]